تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان حمایت از بیماران چشمی آرپی و آدرس lpsk1348.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
<-PollItems->
خبرنامه وب سایت:
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 301
بازدید هفته : 1826
بازدید ماه : 3397
بازدید کل : 175843
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4020
تعداد آنلاین : 2
قوز قرنیه (کراتوکونوس) چیست؟
قوز قرنیه بیماری است که در آن قرنیه نازک شده و به سمت جلو برجسته می شود، این بیماری غیرالتهابی و معمولا دوطرفه است که اغلب دو سوم وسط قرنیه را درگیر و نوک برجستگی در قسمت وسط قرنیه کمی متمایل به پایین است. این بیماری موجب اختلال خفیف تا شدید بینایی می شود.
قوز قرنیه از چه سنی تظاهر می کند؟
این بیماری در همه نژادها دیده می شود و از هر 2000 نفر یک نفر به آن مبتلا می شود. در هر دو جنس تقریبا به طور مساوی درگیر می شوند. این بیماری معمولا در سن بلوغ یعنی بین سنین 10 تا 20 سال شروع می شود.
نخستین علامت آن چیست؟
معمولا بیماران مبتلا به قوز قرنیه با کاهش پیشرونده دید مراجعه می کنند که با عینک به صورت کامل اصلاح نمی شود ولی علائم دیگر شامل فوتوفوبی (حساسیت به نور)، دیدن سایه، دوبینی تک چشمی و سوزش چشم باشد. در موارد اولیه و نهفته، حدت بینایی می تواند طبیعی باشد.
آیا ظاهر چشم تغییر می کند؟
در مراحل خفیف و متوسط، ظاهر چشم تغییر نمی کند، در مراحل پیشرفته برجستگی نوک قرنیه با چشم معمولی هم قابل مشاهده است و اگر فرد به پایین نگاه کند باعث برجستگی پلک تحتانی می شود.
آیا با عینک قابل اصلاح است؟
در موارد اولیه برای بهبود دید از عینک استفاده می شود و عینک موجب اصلاح دید می شود ولی با پیشرفت بیماری دیگر عینک اختلال دید را اصلاح نمی کند.
چه موقع باید از لنز تماسی استفاده کنیم؟
در موارد پیش رونده بیماری و زمانی که با عینک دید اصلاح نشود از لنزهای تماسی برای بهبود دید باید استفاده کرد.
آیا می توانیم از لنز تماسی نرم استفاده کنیم؟
بله در موارد اولیه بیماری که شدت آستیگماتیسم زیاد نیست، از لنز تماسی نرم هم می توان استفاده کرد و حتی گاهی اصلاح بهتری نسبت به لنزهای تماسی سخت صورت می گیرد.
آیا بیماری ارثی است؟
شانس ارثی بودن بیماری 6 درصد است، این بیماری می تواند به صورت ارثی منتقل شود ولی مانند دیگر بیماریهای ارثی که با توارث مشابهی با درصد بالایی در بین خانواده توزیع می شود، نیست بلکه در خانواده شخص مبتلا احتمال پیدایش این بیماری بیشتر از جامعه است. اگر والدین گرفتار این بیماری سوال بپرسند که چقدر شانس درگیری فرزند آنها بالاست؟ پاسخ حدود 60 برابر افراد عادی است ولی هنوز 1 به 20 است یعنی اگر 20 فرزند داشته باشد، احتمالا یک نفر از آنها گرفتار می شود.
آیا این بیماری تا آخر عمر پیشرفت می کند؟
این بیماری در حدود 20-10 سال از شروع پیشرفت می کند ولی پس از آن سرعت پیشرفت آن کم می شود.
چه زمانی باید نسبت به انجام عمل جراحی اقدام کنیم؟
زمانی که نتوان با لنز تماسی دید خوبی حاصل کرد می توان از روشهای جراحی برای بهبود دید استفاده کرد.
پیش آگهی پیوند قرنبه در مبتلایان به قوز قرنیه چگونه است؟
پیش آگهی پیوند در بیماران مبتلا به قوز قرنیه خوب است و از همه اختلالات قرنیه که منجر به پیوند قرنیه می شوند، بهتر است. به ویژه در سالهای اخیر این پیش آگهی بهتر شده است.
عمل پیوند چگونه انجام می شود آیا پیوند کامل یا لایه ای؟
هر دو عمل را می توان انجام داد، هم پیوند کامل و هم لایه ای، پیوند لایه ای به علت کاهش خطر رد پیوند ارجحیت دارد ولی از نظر تکنیک عمل و زمان عمل مشکل تر و وقت گیرتر است.
تفاوت پیوند لایه ای با پیوند کامل چیست؟
همانطور که قبلا اشاره شد به علت این که در پیوند لایه ای، قسمتهای عمقی قرنیه گیرنده باقی می ماند (لایه آندوتلیوم) خطر رد (دفع) پیوند کاهش می یابد و به علت این که به طور کامل وارد چشم نمی شویم، خطر عوارض داخل چشمی کاهش می یابد، نظیر عفونت داخل چشمی و خونریزی های کوروئید و ... ولی از نظر فنی، مشکل تر و وقت گیرتر از پیوند تمام ضخامت است.
آیا پس از عمل پیوند، دید کامل حاصل می شود؟
بلافاصله پس از پیوند دید کامل حاصل نمی شود، بلکه بیمار باید بداند که حصول دید کامل بستگی به پیگریهای پس از عمل و مراجعات مکرر و حتی مداخلات دیگر جراحی پس از عمل دارد. به طور کلی، دید خوب پس از پیوند دست کم به 4 تا 8 ماه وقت نیاز دارد و حتی ممکن است پس از عمل در ابتدا دید بدتر از قبل از عمل شود.
آیا پس از عمل احتیاج به عینک هم داریم؟
پس از عمل جراحی پیوند اکثر افراد برای اصلاح عیب انکساری خود نیاز به عینک دارند و بیمار در این زمینه باید آگاهی داشته باشد.
چه زمانی دید پس از عمل پیوند کامل می شود؟
معمولا چند ماه طول می کشد که ممکن است بخیه ها هنوز در چشم باشد و یا برداشته شده باشد. در اکثر مراکز موارد برای اصلاح دید، استفاده از عینک ضرورت داشته و حتی در برخی موارد لنز تماسی هم ممکن است ضرورت پیدا کند.
میزان موفقیت پیوند در کراتوکونوس چقدر است؟
همانطور که قبلا توضیح داده شد، بهترین پیش آگهی را در بین بیماری های قرنیه، قوز قرنیه دارد. بنابر این شخصی که پیوند قرنیه اش به علت قوز قرنیه است، می تواند اطمینان داشته باشد که شانس حفظ پیوند وی بالاست و شفافیت قرنیه هم بیش از 95 درصد خواهد بود.
آیا پس از عمل پیوند قرنیه می تواند دوباره از لنز تماسی استفاده کرد؟
بله پس از عمل پیوند قرنیه می توان از لنز تماسی استفاده کرد.
نظرات شما عزیزان: